Koko "viikon" jälkeen ei silti tunnu siltä, että olisi ysillä. Vihkoihin osaan sentään onneksi kirjoittaa 9. lk. Kuudennella luokalla kirjoitin kerran vihkoon vahingossa 5. lk... Sitten on päällystettäviä kirjoja, kuten ruotsin työkirja ja bilsan kirja, jota ei ole päällystetty vaikka se onkin ollut käytössä jo aiemmin. Onneksi ruotsin lukukirjaa ei pidä päällystää, kun se on jo päällystetty - samoin saksan lukukirja. Päällystin eilen itse saksan työkirjan ja ilmakuplia tuli vähän. Se muovi ei ole kauhean hyvää, kirjastoissa on parempaa. Lisäksi tulee vielä ainakin enkun työkirja päällystettäväksi.

Suurin osa kirjoista on yleensä onneksi päällystettyjä, niitä kun on käytetty aiemminkin. Ne kiertokirjat ovat ihan kivoja, mutta on ärsyttävää, jos saa kirjan, joka ei ole kauhean siisti. Sitten joutuu pyyhkimään pois kirjassa olevat lyikkärimerkinnät. Jotkut kirjat ovat onneksi hyväkuntoisia (: Joissain kirjoissa on merkitty vastauksia ja sekin on vähän ärsyttävää. Fyssan kirja oli positiivinen yllätys: se oli päällystetty, mutta sitä ei ole aiemmin käytetty. Tykkään tosi paljon puhtaista kirjoista - tai melko puhtaista, alleviivaukset eivät häiritse.

Vihkojen kanssa ei tarvitse säätää. Läksyvihko osoittautui seiskalla ja kasilla tosi käytännölliseksi - ala-asteella unohdin yhtenään läksyjä, seiskalla ja kasilla taas unohdin vain muutamia kertoja. Tänä vuonna näkeekin sitten, mistä aineista selviää yhdellä vihkolla koko lukuvuoden ajan. Viime vuonna minulla oli kolme matikan vihkoa... Ja kaksi hissan vihkoa. No, nyt ei tietenkään ole hissaa. Matikka on varmaan ainoa aine, jossa vihkoja menee täyteen.

Maanantaina on jo saksaa. Odotan sitä jo, toivottavasti muistan jotain. Tykkään koulussa eniten kielistä ja ne ovat menneet myös hyvin: enkku oli ysi ja ruotsi ja saksa molemmat kymppejä. Haluaisin sitten joskus lukiossa aloittaa ranskan.