Tänään ajattelin kirjoittaa siitä, minne haluaisin vielä joskus matkustaa ja ehkä vielä miksi...

Berliini
Yksi kaupunki, jonne on ehdottomasti päästävä vielä joskus. Mutta mikä siinä niin kiehtovaa on? Iso kaupunki ja varmasti paljon historiallisia juttuja ja muuta nähtävää. Ehkä kiehtovaa on myös se, että Berliinikin oli aikoinaan jaettu kahtia ja Itä- ja Länsi-Berliinin välissä oli Berliinin muuri. Jokin tässä vain on napsahtanut ja sinne on vielä joskus mentävä.

Pietari
Itse asiassa olen jo käynyt Pietarissa, mutta olisi kiva päästä uudestaan. Siellä on kauniita rakennuksia ja sielläkin on tapahtunut vaikka mitä, mikäli oikein muistan (Leningradin piiritys yms.). Pietarhovi oli käsittämättömän hieno paikka, sinnekin myös.

Norja
En nyt osaa mainita Norjasta mitään kaupunkia, kun en erityisemmin niitä tiedä, mutta Norjassa on kuvien perusteella tajuttoman hienot maisemat. Olen tosin kuullut, että siellä on myös kallista...

Islanti
Jonnekin tänne olisi hienoa päästä, mutta matkustaminen on toki kallista... Mutta kun se kuulostaa niin kiinnostavalta.

Iso-Britannia
Täältäkään en jaksa keksiä yhtä tiettyä kaupunkia - eikä pelkkä Englanti riittäisi, jos sinne asti pääsisin - ainakin Skotlantikin houkuttelisi. (Eihän siihen toki vaikuta se, että colliet ja sheltit ovat alun perin Skotlannista...)

No, tuossahan nuo olivatkin enimmäkseen. Alla kuva vuoden 2009 Ruotsin matkasta.