Päätökset ja valinnat. Ne, joilla on pientäkin pienemmät vaikutukset. Ne, joilla on suuret vaikutukset. Ne, joita on helppo tehdä. Ne, joita on vaikea tehdä. Ne, joissa on hankala neuvoa. Ne, joihin ei löydy neuvoa. Ne , jotka pitää tehdä myöhemmin. Ne , jotka on tehtävä pian ja ne, jotka on tehtävä nyt heti.

Päätökset ja valinnat sekä hankaloittavat että helpottavat elämää, tai siltä ainakin tuntuu. Ne hankaloittavat elämää, koska valinta voi olla vaikea. Ne helpottavat elämää, koska valinta voi useinkin tuntua helpottavalta, kun se on saatu tehdyksi.

Päätökset eivät ole suosikkiasioitani, koska joskus on hankala valita edes kahden jäätelömaun välillä, niin naurettavalta kuin se kuulostaakin. Ensi vuonna melko alkuvuodesta on tehtävä yksi tärkeä päätös: se, minne hakee yhteishaussa ja se on vieläkin vähän auki.

Onhan noita erilaisia valintoja liittynyt elämään jo tähän asti. Riparivalinta, valinnat eri asioihin liittyen, vähän kaikkea.

Suurimpaan osaan päätöksistä ja valinnoistani olen ollut tyytyväinen, jokainenhan loppupeleissä itse päättää, mitä tekee - ei siitä voi muita syyttää. Niistä voi seurata erilaisia asioita, jotka kuitenkin opettavat, siltä on ainakin tuntunut.