Jaahas, tässä sitä sitten ollaan. Itsenäisyyspäivä. 93 vuotta Suomen itsenäistymisestä, sillä 6.12.1917 itsenäistyi. Olen tosin miettinyt välillä, miksi itsenäisyyspäivä on se päivä, milloin itsenäisyysjulistus julistettiin eikä se päivä, kun itsenäisyys tunnustettiin, mutta pääasia on kuitenkin se, että Suomi on itsenäinen valtio.

Tänään käytiin lenkillä ja lisäksi olen tuskaillut fyssaa, jonka lukeminen jäi kuin jäikin viimeiseen iltaan, mutta ehkä tässä on lohdullista kuitenkin se, että se on pitkään aikaan ainoa koe, johon lukeminen on jäänyt viimeiseen iltaan. Kielten kokeissa nyt se lukeminen onkin usein jäänyt, mutta en oikein laske kieliä tähän. Myös terveystietoa pitänee lukea, mutta ainakin omasta mielestäni se on fyssaa helpompaa.

Tajusin tässä, etten ole tänä vuonna laulanut Maamme-laulua. Luulin pienempänä, ettei siinä ole kuin se ensimmäinen, kaikista tutuin säkeistö, mutta kun olin kuudennella luokalla, siitä laulettiin myös viimeinen säkeistö ja selvisihän siinä sitten, ettei siinä vain kahta säkeistöä ole.

Tänään voisi fyssan tuskailemisen lisäksi katsoa vähän Linnan juhlia.  Chisun asu on pakko nähdä - onneksi sen näkee varmasti netistäkin, jos en kuitenkaan satu telkkarin äärelle oikeaan aikaan. On se hankala, kun haluaa nähdä, miltä joku tietty henkilö siellä näyttää, eikä jaksa katsoa koko kättelyäkään. Pakko myöntää, ettei noita Linnan juhlia ole juurikaan tullut seurattua, mutta vuonna 2008 oli tietysti pakko nähdä Anna Abreun asu.

Ihan kiva, että itsenäisyyspäivä sattui tänä vuonna maanantaiksi, mutta ei vapaapäivä koulusta ole mikään pääasia tässä jutussa, sillä onhan joululomakin aika lähellä.