Nyt sitten muistellaan lapsuuden väärinkäsityksiä ja saatte ihailla/nauraa/kauhistella muutamaa vuosina 2006-2007 otettua kuvaa, jotka oli pakko muuttaa mustavalkoisiksi... Kuinkas muutenkaan?

Luulin jossain vaiheessa, että yhdellä voimalaitoksella myydään polkupyöriä. Luulin myös, että silmällä pitäminen tarkoittaa yhdellä silmällä katsomista ja että ihmisestä tulee kymmenvuotiaana aikuinen. Taisin myös luulla, että Lapissa on aina lunta...

Yksi legendaarinen muisto ainakin on. Ollessani noin kuusivuotias tulostin välillä tietokoneelta kuvia/tekstiä ja tulostin oli toisella puolella taloa. Ajattelin, että kun painan tulostusnappia, koko teksti kulkee rullautuneena tulostimeen ikään kuin se teksti olisi jo paperilla. Siis rullalla johtoja pitkin.

Luulin J.K. Rowlingin olevan mies ja hämmästyin, kun kuulin kaveriltani, että J.K. Rowling odottaa lasta. Ihmettelin asiaa ja selvisi, että J.K. Rowling olikin nainen.

Ollessani seurakunnan kerhossa täytin talvipuolella kuusi vuotta ja luulin tietysti, että heti kun täyttää kuusi vuotta, pääsee esikouluun ja että heti, kun täyttää seitsemän, pääsee kouluun.

Jonkun erittäin kummallisen väärinkäsityksen vuoksi luulin todella pitkään, että viisumi on huulikoru. Mistähän tämäkin juttu oli lähtöisin? Käsitin varmaan tapani mukaan jotain väärin.

Taas tuli legendaarinen muisto. Menin kuusivuotiaana äitini kanssa Helsinkiin junalla ja luulin ennen matkaa, että koska Helsinki on meren rannalla, niin siellä on vuorovesi. Onneksi äiti selitti, ettei Helsingissä todellakaan ole vuorovettä.

Harry Potter-kuumeessa täyttäessäni yksitoista vuotta toivoin, että saisin kirjeen Tylypahkaan, mutta sitä ei koskaan tullut. Mietin kai vielä pidempään, että miksi se kirje ei tullut.

Kuuleman mukaan luulin pienenä, ettei talvella paista aurinko. Sitten olin ihmetellyt, kun joulukuussa paistoi aurinko. Mistä lie moinenkin luulo tullut.

Muuta ei näin äkkiseltään tule mieleen, mutta siinä rautaisannos väärinkäsityksiä. Vielä nykyisinkin törmään väärinkäsityksiini, kun muistelen jonkun selittäneen minulle jotain ollessani pieni ja kyseiset henkilöt kiistävät koko asian. Miten vain. Mutta kertokaapa tekin omia väärinkäsityksiänne!