Se on sitten hiihtoloman loppu. Ei olisi enää kamalan paljon peruskouluakaan jäljellä, pari hassua kuukautta vain. Mihin se aika oikein hujahti? Kohta sitten seistään koko koulun edessä hakemassa päättötokaria, sitten tulee kesä ja syksyllä puhaltavat uudet tuulet, kun on aika mennä lukioon. Koko yläastekin on kulunut yhdessä hujauksessa. Niin kai tämä sitten on, keväällä parit valtakunnalliset kokeet ja monet muut kokeet siihen päälle. Toukokuussa varmaan sitten tahti hiljenee, kun päättötokarin numerot pitää antaa ilmeisesti ajoissa.

Perjantaista asti mediat ovatkin olleet täynnä Japanin tsunamia. Siitä on jatkuvasti nettilehdissä ja telkkarissa ja varmaan kaikkialla muuallakin. Ei tässä voi kuin olla järkyttynyt. Luonnonvoimat aiheuttavat niin valtavaa tuhoa. Tsunami pyyhkäisee kaiken, autotkin tieltään kuin ne olisivat vain vesileluja. Ydinvoimaloissa ongelmia. Vaikea käsittääkään, miten paljon tuhoa suuri maanjäristys jälkijäristyksineen aiheuttaa. Ei tarvita kuin riittävän voimakas mannerlaattojen törmääminen, joka aiheuttaa valtavan katastrofin.

Vielä kun miettii, miten nyt kuulee joka tuutista luonnonkatastrofeista. Vastahan Australian tulvat olivat jatkuvasti uutisissa. Viime vuonna Islannissa purkautui se tulivuori, jonka nimeä en muista ja jos muistaisin, en osaisi kirjoittaa. Siitä aiheutui tuhkapilvi, jonka takia lentokoneilla ei voinut lentää. Lisäksi viime vuonna Haitissa oli maanjäristys, samoin Chilessä. Asiat meinaavat melkein unohtua, kun tulee uutta tietoa koko ajan, mutta kun etsii Google-haulla Vuoden 2010 luonnonkatastrofit, sieltä löytää. Tosiaan, Venäjällähän olivat ne metsäpalot ja niiden vaikutuksia oli itse asiassa vähän täälläkin.

Maailmassa tulvii, tulivuoret purkautuvat, tulee maanjäristyksiä ja tsunameita. Eivätkä ihmiset luonnollisesti voi luonnonvoimille mitään. Niitä on aina tapahtunut ja tulee tapahtumat, toivoisi vain, että niihin pystyttäisi varautumaan paremmin, mutta kaikkea ei voi ennustaakaan. Saa olla onnellinen siitä, että asuu Suomessa, joka on kaukana mannerlaattojen reuna-alueista.