Onpas ollut kamalan pitkä tauko tämän blogin kanssa - taas vaihteeksi. Ideoita vain ei ole, en ole tehnyt mitään erikoista. Kaikki pyörii koirien ympärillä - eikö elämässäni muka sitten ole jotain muuta, kuin koirajuttuja? Onhan niitä. Mennään siihen miljoonia kertoja sivuttuun aiheeseen, eli musiikkiin. Voi ei, taasko?

"Inside my head there's a radio station"

Niin laulaa Anna Abreu kappaleessaan Music Everywhere. Ainakin minun päässäni soi usein joku kappale. Välillä se on se radiossa usein soiva maailman ärsyttävin kappale, toisinaan taas oma suosikkikappale. Välillä on mukava ihan vain ajatella, miten jonkun kappaleen sanat menevät - ja ärsyyntyä, kun joku kohta ei tulekaan mieleen. Osaan lempikappaleideni sanoja ulkoa ja joskus muistan jopa kappaleita, joita en ole aikoihin kuunnellut.

"Don't stop the music"

Niin laulaa Rihanna. On musiikkia, jota jaksaisi toisinaan kuunnella vaikka maailman loppuun asti. Silti on myös musiikkia, jota kuunnellessa tekisi mieli heittää radio ikkunasta ulos. Lempimusiikkiinkin on mahdollista kyllästyä, turha väittää etteikö voisi. Nimimerkillä kokemusta on.

"Tänään saa radio soittaa mitä vaan missä oikeus voittaa"

Niin lauletaan Haloo Helsingin kappaleessa Yksi ilta unohdusta. On kaunista musiikkia, on koskettavaa musiikkia, on surullista musiikkia, on iloista musiikkia. On musiikkia, joka raivostuttaa ja on musiikkia, joka nostaa muistoja pintaan. On nostalgista musiikkia, on liiankin kuunneltua ja kulutettua musiikkia. On itkettävää musiikkia, on naurattavaa musiikkia. On musiikkia, joka aiheuttaa hämmästystä.

"Eikä maailma paremmaksi muutu, jos ei sitä paremmaksi tee. Eikö siis yritettäisi vielä uudelleen?"

Niin lauletaan Haloo Helsingin kappaleessa Kuule minua. Itselleni sanoitukset ovat todella tärkeitä, koska en yleensä jaksa kuunnella kappaleita, joiden sanoituksissa ei mielestäni ole sitä jotain. Väillä tuntuu, että englanninkielisissä kappaleissa voidaan laulaa mitä vain kuulostamatta tyhmältä, koska "enkku kuulostaa niin paljon hienommalta".

"My iPod on the night stand shuffling pop and rock"

Niin laulaa Anna Abreu. Itselläni ei tosin ole iPodia, mutta ei nyt välitetä siitä. En kuuntele pelkästään nyt vaikka esimerkiksi poppia. Tällä hetkellä pop, rock ja pop rock ovat musiikkia, jota kuuntelen. Esimerkiksi hevi tai rap ei oikein kolahda.

"My stereo don't play lovesongs at all"

Niin laulaa Anna Abreu kappaleessa Stereo. On tiettyjä kappaleita, joiden kuunteleminen todellakin ärsyttää. Samoin tiettyjä laulajia ja bändejä. On kuitenkin tapahtunut niinkin, että olen alkanut tykätä jostain musiikista, mistä en aiemmin ole tykännyt. Suomeksi vai englanniksi - sillä ei ole niinkään väliä. Hyvässä musiikissa on aina sitä jotain.