Voin alkajaisiksi tyrmätä väitteen "lukeminen on tylsää" omalta kohdaltani. Olen pitänyt lukemisesta siitä asti, kun opin lukemaan. Olen lukenut aina melko paljon. Välillä on tullut turhauduttua oman kirjahyllyn antimiin ja silloin kirjastosta on raahattu kirjoja kassissa kotiin.

Yksi ehdoton suosikkikirjasarjani on ollut J.K. Rowlingin Harry Potter-sarja. En tosin enää muista, milloin luin koko sarjasta ensimmäisen kirjan - ja ne kirjat on tullut luettua niin monesti, että laskuissa on menty sekaisin. Yritin jopa lukea Kuoleman varjeluksia englanniksi, mutta kyllästyin. Stephenie Meyerin Houkutus-sarjakin koukutti yhdessä vaiheessa ihan kunnolla, mutta nyt se on jäänyt vähän taakse. Aamunkoi on ainoa kokonainen kirja, jonka olen lukenut englanniksi.

Eihän suosikkikirjoja voi luokitella paremmuusjärjestykseen. Ainakaan minä en voi. On niin paljon kirjoja, joista pidän. L.M. Montgomeryn Anna-sarja, Laura Ingalls Wilderin Laura-sarja sekä Louisa M. Alcottin Pikkunaisia, Viimevuotiset ystävämme, Pikku miehiä ja Plumfieldin pojat ovat mielestäni hyviä. Suosittelen lämpimästi.

Joanna Nadinin Hanki elämä, Rachel Riley ja Haku päällä, Rachel Riley ovat olleet suuria suosikkejani. Hanki elämä, Rachel Riley ostettiin viime heinäkuussa ja olen lukenut sen monta kertaa kyllästymättä. Haku päällä, Rachel Riley on myös tullut luettua useampaan kertaan sen jälkeen, kun se ostettiin Helsingistä helmikuussa.

Tuija Lehtisen kirjoittamista kirjoista olen pitänyt Laura- ja Mirkka-sarjoista sekä kirjasta www.liisanblogi.net. Rauha S. Virtasen Seljan tytöistä kertovat kirjat ovat myös hyviä, vaikka eivät olekaan aivan uusimpia kirjoja. Myös Anni Polvan Tiina-kirjat voidaan määritellä erittäin hyviksi, niitä on tullut luettua varsin paljon.

Jacqueline Wilsonin kirjat ovat olleet mieleeni. En ole lukenut niistä kaikkia, mutta Tyttöfrendit-sarja, Kahden kodin välillä, Kuin kaksi marjaa, Lola Rose ja Ystäväni Vicky ovat olleet todella hyviä.

Pakko se kai on tunnustaa, että yhdessä vaiheessa koukutin varsin kovasti Francine Pascalin Sweet Valley High-sarjaa. Mitäpä sitäkään kieltelemään, luettu mitä luettu, vai?

Niin ikään suosikkikirjoja ovat myös Meg Cabotin Prinsessapäiväkirjat. Tykkään, tykkään vai tykkään? Myönnetään nyt myös, että Jim Bentonin Rakas nuija päiväkirjani-sarja on mielestäni myös hyvä... Lukemisen iloa kaikille lukijoille.