Maanantaina sitä sitten palattiin lomamatkalta, joka suuntautui Saksaan ja Itävaltaan. Käytiin myös pikaisesti Italian puolella, mutta siitä sitten myöhemmin. Nämä postaukset tulevat osissa, koska muuten tulisi mammuttipostaus jota kukaan ei jaksaisi lukea. Tämä oli ensimmäinen ns. kunnollinen ulkomaanmatka. Ennen tätä matkaa olin käynyt Kyproksella (puolitoistavuotiaana...), kaksi kertaa Ruotsissa ja kerran Venäjällä. Tämä oli muuten myös ensimmäinen kerta, kun olin näin kauan poissa kotoa. Matkalla olin siis isäni ja veljeni kanssa, äiti oli kotona koiravahtina. Mutta asiaan.

7.6.
Aamulla lähdettiin n. klo 8 ajamaan kohti Helsinkiä. Matkalla pysähdyttiin Varkauden ABC:llä, Kuortin ABC:llä ja jossain Shellillä. Lopulta saavuttiin Helsinkiin Vuosaaren satamaan. Saatiin autoon se joku lappu ja päästiin melko nopeasti laivaan. Laiva oli joku Finnlinen laiva. Tavarat vietiin hyttiin ja käytiin kannella. Laivassa lähinnä oltiin hytissä, käytiin kannella tai muuten vaan tylsistyttiin. Laivan olisi pitänyt lähteä klo 17.30 mutta se myöhästyi lastaamisen takia ja lähtöajaksi ilmoitettiin 18.40. Laiva lähti joskus klo 18.50.

8.6.
Tylsistyttiin edelleen laivalla. Kannellakaan ei enää ollut kovinkaan erikoisia näkymiä. Varoitus! Jos aiotte mennä autolautalla Saksaan, niin varatkaa mukaan lukemista tai jotain muuta tekemistä, sillä ainakaan tällä laivalla ei ollut mitään erikoista. Saavuttiin klo 21.45 Suomen aikaa (laivalla oli voimassa Suomen aika). Päästiin lopulta satamaan ja lähdettiin ajamaan Grüner Jäger-hotellia kohti.

9.6.
Aamupalan jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Lüneburgia. Kävi ilmi, etteivät saksalaiset juurikaan käytä autoissa valoja päivällä. Saavuttiin moottoritielle ja pian juututtiin ruuhkaan, joka johtui tietyöstä, kolarista tai jostakin. Saavuttiin Lüneburgiin, jätettiin auto parkkitaloon ja lähdettiin kiertelemään. Löydettiin optikon liike, josta hankittiin aurinkoklipsit (lasini olivat siellä puolisen tuntia, kun klipsejä piti pienentää). Käytiin jossain kahvilassa ja itse join jääteetä.

Kierreltiin ja käytiin kaupassa. Vaatekaupoista ei löytynyt mitään mielenkiintoista. Syötiin Mäkkärissä, mutta omenamehuni ei kyllä ollut mehua - siinä oli hiilihappoja. Lopulta lähdettiin Lüneburgista, koska piti alkaa etsiä hotellia. Maisemat olivat aika hienot ja vihreät.

Suunnattiin Bad Kissingeniin. Se oli jo sinällään pientä säätämistä... Yksi oli liian kallis, yksi kiinni ja niin edelleen. Oli pari liian hienolta näyttävää hotellia, yhden omistaja ei ollut paikalla. Ei ollut englanninkielen taitoa, ei löytynyt ovea. Lopulta löytyi hotelli, jonne päästiin ja saatiin aluksi väärän huoneen avain - siellä ei ollut kolmatta sänkyä. Onneksi saatiin sitten oikean huoneen avain. Hotellissa oli langaton netti.

Syötiin hotellin ravintolassa, itse söin Wienin leikkeen. Mutta vettä en saanut juotua, kun siinä oli hiilihappoja. On se jännä, miten muualla jäävesi sisältääkin hiilihappoja.

10.6.
Aamupala jäi omalta osaltani väliin, koska oli vähän huono olo. Lähdettiin hotellista ja tankattiin. Suunnattiin kohti Sinsheimiä museoon, jossa oli autoja yms. Matkalla nähtiin taivaalle nousevan jostain jotain, mikä näytti pilviltä. Siellä taisi olla ydinvoimala.

Se oli aika iso museo. Museon kaupasta ostin laukun. Museoon tullessa olin nähnyt rakennuksen, jonka seinässä oli Royal Canin-kyltti ja kuinka ollakaan, se oli kauppa, jossa myytiin jotain kasvijuttuja ja eläintarvikkeita (ja eläimiä). Ostin Netalle hihnan ja pannan.

Museon jälkeen ajettiin Günzburgiin. Siellä lähdettiin etsimään pizzeriaa ja sellainen löytyikin, kun kysyttiin parilta ihmiseltä. Löytyi Restaurant Guntia, jossa oli superhyvää pizzaa - aivan oikeasti. Ja hiilihapotonta vettä sai, kun tilasi "natural Wasser". Kinkut pizzassa eivät olleet mitään suikaleita, vaan kinkunpalasia. Käveltiin hotellille ja matkalla räpsin kuvia, jotka esittelen seuraavassa postauksessa. Hotelli oli tähän mennessä paras.

Huomasin myös suomalaisen kannalta erikoisen asian - koirat pääsivät ravintolaan. Mitähän tapahtuisi, jos yrittäisin mennä Netan kanssa Rossoon?