11.6.
Aamupala oli todella hyvä. Sen jälkeen suunnattiin Saksan Legolandiin ihmettelemään. Siellä oli Saksan nähtävyyksiä pienoiskoossa, Legoista rakennettuna tietysti, sekä paljon muuta. Syötiin croissantteja sekä jotain pizzaa. Minut saatiin jopa houkuteltua pieneen vuoristorataan - ei enää koskaan sellaiseen. Ajeltiin myös Lego-junalla ja sen jälkeen katsottiin Florian Zimmerin taikaesitys.

Lähdettiin Legolandista taikaesityksen jälkeen ja hotellilta käveltiin taas keskustaan. Syötiin yllättäen Restaurant Guntiassa ja käveltiin sitten takaisin hotellille. Alla kaksi kuvaa Günzburgista, 10.6. otettuja mutta en saanut tungettua niitä edelliseen postaukseen.

12.6.
Aamupalan jälkeen oli aika jättää hotelli taakse. Ajettiin ja välillä oli ruuhka... Käännyttiin Salzburgin suuntaan ja Alpit alkoivat häämöttää taivaanrannassa. Itävaltaa varten ostettiin vinjetti, että saataisiin ajaa moottoritiellä. Itävallassa nimittäin pitää maksaa siitä, että moottoritiellä saa ajaa. Syötiin Mäkkärissä Itävallan puolella.

Ajettiin Saksan puolelle, koska tarkoituksena oli mennä katsomaan Kotkanpesää. Ihana viisas navigaattori yritti johdattaa meidät suoraan Kotkanpesälle - sinne ei saa mennä omalla autolla. Eikä kai voikaan. Ajettiin sitten Rossfelders Strasse - sellainen maisematie. Maisemat olivat aika sumuiset, kuten alla oleva kuva osoittaa.

Maisematie kuitenkin loppui aikanaan ja löydettiin parkkipaikka. Sitten mentiin ostamaan liput ja odotettiin, että bussit olisivat valmiina. Noustiin oikeaan bussiin ja se lähti Kotkanpesää kohti. Mäet olivat jyrkkiä ja bussi oli täynnä jotain ei-omatoimimatkailijoita. Bussin jälkeen noustiin isolla hissillä ylös.

Ylhäällä oli sumuista eivätkä maisematkaan näkyneet. Oltiin kuitenkin jo pilvien yläpuolella. Kotkanpesähän on 1834 m korkealla (thanks Wikipedia). Maisemat olisivat varmasti olleet hienot ilman sitä sumua ja niitä pilviä. Kierreltiin ja ihmeteltiin. Miettiihän sitä, että koko rakennus on rakennettu alun perin yhtä ihmistä varten ja tämä on käynyt siellä vain muutamia kertoja.

Lopulta tultiin hissillä alas ja ehdittiin bussiin. Sitten lähdettiin etsimään hotelliamme Berchtesgadenissa ja löydettiin sinne. Kuvailin vähän siinä pihalla, tässä alla kaksi kuvaa.

Lopulta päätettiin lähteä keskustaan. Sinne oli jonkun verran matkaa ja iso ylämäki. Bongattiin onneksi italialainen ravintola - Pizzeria Bella Napoli. Syötiin yllättäen pizzat - hyvää oli - ja käveltiin hotellille takaisin. Onneksi paluumatka oli alamäkeä.

Tässä olivat nyt vain kahden päivän tekemiset, kun kuviakin olisi ollut vaikka kuinka paljon. Parin seuraavan päivän selostukset tulevat varmaan jo tämän päivän aikana.