18.6.
Aamulla lähdettiin hotellista Mindenin keskustaan. Itse en löytänyt mitään. Sitten suunnattiin etsimään eläinkauppaa, jonka osoite ja nimi oli saatu respasta. Ja sehän löytyi. Eläinkaupasta juostiin sateessa autolle ja autolta vielä sateessa läheiseen Lidliin.

Nyt ei ollut ruuhkaa, kun ajettiin. Vastapainoksi kuitenkin satoi enemmän tai vähemmän. Ajeltiin pikkukaupunkien läpi ja liput olivat tangoissa. Viisaana tietysti katsoin sanakirjan takaa liputuspäivät - DDR:n kansannousun vuosipäivä 17.6. Myöhemmin tietysti vilkaisin sanakirjan takaa uudelleen ja tajusin, että oli 18. päivä... Hyvä minä.

Saavuttiin sitten Travemündeen ja kierreltiin siellä, mutta näkemäni italialainen ruokapaikka olikin kai joku pikaruokapaikka. Syötiin jossain ravintolassa (nimeä en nyt muistanut laittaa ylös). Sitten käveltiin parkkipaikalle ja ehdittiin autoon juuri ennen sateen alkamista.

Travemündessä oli noita sorsia, osa niistä piti päätään siiven alla. Mikäs siinä, ruohikko on varmasti mukava unipaikka.

Alkoi siis olla aika siirtyä satama-alueelle. Navigaattori yritti ohjata meidät aluksi väärälle Skandinavienkaille, mutta löytyihän se oikea kuitenkin. Ajettiin auto jonoon ja lähdettiin Hafenhausiin. Ei sielläkään kauaa jaksanut olla, joten lähdettiin takaisin autolle. Pelattiin korttia ja odoteltiin. Lopulta päästiin check in-pisteen läpi. Avainkorteissa oli ilmeisesti jotain hässäkkää.

Odoteltiin (matkakertomusten vakioverbi?) kunnes päästiin autoletkan mukana laivaan. Laivassa piti vielä hakea uudet avainkortit, joissa ei ollut numeroa (numerot olivat vanhoissa toimimattomissa korteissa). Laivalla oli voimassa Suomen aika ja taisi olla jo seuraavan päivän puolella, kun käytiin nukkumaan.

19.6.
Noustiin ehkä klo 12, tosin itse en nukkunut koko ajan mutta tulihan siinä ihan hyvin nukuttua. Iski perinteinen laivatylsyys - mitäpä siitä sen enempää kertomaan. Käytiin kannella, käytiin kaupassa, pelattiin korttia, jee. Klo 18 jälkeen syötiin päivällinen laivalla.

Itse kävin vielä myöhemmin kannella ihmettelemässä auringonlaskua ja kamerahan oli yllättäen mukana.

20.6.
Aamulla kuulutettiin laivan saapumisesta Suomeen. Ei käyty laivassa aamupalalla, tuskin siihen aikaan olisi jaksanut mitään syödäkään. Käytiin kannella ihmettelemässä (ja kuvaamassa), kun laiva alkoi jo olla satama-alueella.

Lopulta sitten päästiin autokannelle ja pois sieltä. Johtoauto johdatti autoletkan satama-alueen läpi. Se satama-alue oli oikeasti iso.

Pysähdyttiin Kuortin ABC:llä syömässä "aamupala", eli omassa tapauksessani ABC:n juustohampurilainen. ABC:n hampurilaiset ovat tosi hyviä, voittavat mielestäni kevyesti Mäkkärin ja Hesen hampurilaiset.

Sitten alkoi tylsä ajo-osuus, mutta toisaalta Suomessa ei ainakaan sillä hetkellä ollut ruuhkia. Ajettiin (toinen matkakertomusten vakioverbi?) ja lopulta saavuttiin kotiin.

Siinä oli se matka, vielä kun jaksaisi kuvata ostokset niin voisi niistäkin kertoa.