Tämäkin kouluviikko on kohta ohi. Koko pieni lukioaika ei ole vielä säästynyt sähläämiseltä. Kerran otin vahingossa kemian vihkon matematiikan vihkon sijasta ja piti hakea se lokerosta. Tämä tapahtui ensimmäisen viikon perjantaina. Viime viikon perjantaina otin vahingossa opon kirjan matematiikan kirjan sijasta ja sitten piti hakea se.

Nyt läksyvihko jäi lokeroon ja läksyt ovat tekemättä, koska en muista mitä matematiikasta tuli. Musiikin kirjakin jäi lokeroon. Ehkä sen monisteen ehtii tehdä aamulla ennen tuntia. Tai sitten ei, minkäs tekee kun musiikki ei oikein innosta. Säätämiseltä ei siis säästytä.

Opon tunnilla käytiin läpi lukio-opiskelua ja lisäksi ylioppilaskirjoituksia. Hui, jo tässä vaiheessa! Lisäksi piti fiksata seuraavien neljän jakson lukujärjestyksiä mutta pari kohtaa on hieman auki enkä tiedä, mitä voisi tehdä senkin asian kanssa. Ja olihan sekin taas mukava kun kuuli, että opon kirjaa ei edes tarvita. Hiphei!

Vielä on luvassa ryhmäytymiseen liittyviä tapahtumia. Ensimmäinen koeviikko on vielä autuaasti edessä, mutta voisi ehkä opetella lukemaan ennen tuntia edellisellä tunnilla käsitelty kappale. Merkitsen aina tärkeitä kohtia siististi korostustussilla (ei lasketa tähän kategoriaan ranskan ja äidinkielen kirjoja!), koska myyn luultavasti ainakin kemian kirjan vielä eteenpäin.

Sitten asia nimeltä ranska... Se ei tartu päähän, vaikka kielipäätä muuten löytyy. Se ääntäminen ja kirjoitusasu eivät vain pelaa yhteen mielessäni. Tätä kurssia en kuitenkaan aio keskeyttää, mutta ehkä tämän kurssin jälkeen. Enpä olisi kasiluokalla arvannut tykkääväni saksasta niin ettei ranska lukiossa enää nappaisikaan. Mutta kaikkea pitää kokeilla, vai miten se olikaan?

Ensi viikolla on koulukuvaus ja huomenna siis kampaajalle. Hiusmalli tiedossa, väri-idea hakusessa. Varmaan punaisella taas kerran eikä mitään erikoisempaa. Hankala tässä on oikein mitään keksiä, toivotaan nyt että muistan huomenna ottaa tuon kuvan mukaan kampaajalle...

Opiskelu on alkanut kuitenkin jotenkin rutinoitua, mutta niitäkin rutiineja pitää varmaan koeviikon ja koetulosten jälkeen päivittää. Saa nähdä, millaisia jaksoja jatkossa tulee olemaan. Aika täysiä ilmeisesti. Viidennessä jaksossa on jotain pielessä - perjantaina vain englantia. Se ei käy mitenkään päinsä, pakko sinne on jotain muutakin saada!