"Niin nää vuodet vierii vaan"
Tiktak - Rannaton

Kaipa moni asia täällä johtuu muutoksista. Vuodet kuluvat ja asiat muuttuvat hämmästyttävän paljon jopa vain yhden ainoan vuoden aikana. Vielä vuosi sitten olin yhdeksännellä luokalla ja kai tässä voi sanoa asioiden muuttuneen. Lukion alettua ei ole enää joutunut juuttumaan samaan rooliin, missä peruskouluajan saattoi joutua viettämään.

"I'm not saying that I won't give up, no"
Anna Abreu - Everywhere I Go

En vielä viime maaliskuussa lukion ainevalintakorttia täyttäessäni tiennyt, miten vaikealta ranska tuntuisi. En tiennyt, ettei se kolahtaisi samalla tavalla kuin millä varavalinnaisaine saksa oli kolahtanut. Siinäpä se. Asiat muuttuvat. Lopetin sen ranskan, ensimmäisen kurssin arvosanaksi tuli 10. Jossain vaiheessa sillä kurssilla aloin vain ajatella, että jos nyt jaksan tämän kurssin hoitaa kunnialla loppuun, vaikkei enää kiinnostanutkaan. Lopulta sitten päätin luovuttaa. Mitä tekisin kielellä, jonka opiskelu ei olisi mieluista?

"Unelmat vaihtuu toisiin, valuen vuosiin vihaisiin"
PMMP - Joutsenet

Ammattihaaveita ei tällä hetkellä ole. Kaikki ennen olleet ammattihaaveet olen tyrmännyt loppujen lopuksi. Kampaaja - ei enää kiinnosta. Kennelin pitäjä - liikaa vastuuta koirista ja mm. siitä, että pennut saavat hyvän kodin. Koiranhoitaja loman aikana - dogsitter-kurssi käytynä, mutta tuskinpa ammatikseni tulee koiranhoitaja lomanaikana, haluanhan minä pitää itsekin lomaa. Ornitologi - niin mistä keksin tämän kakkosluokalla? Laulaja - miten olen voinut tällä äänellä haaveilla siitä? Siinä sen vain taas näkee.

"Please don't give up"
Indica - Outside In

Ilmeisesti kannattaa pitää kiinni siitä, mikä on tärkeämpää. Heti ei kuitenkaan kannata luovuttaa. Mieluummin hoidin sen ranskan ykköskurssin kuitenkin loppuun, vaikka toivottomalta se välillä meinasi vaikuttaa. Voinpa sanoa, että minua varmaan harmittaisi, jos en olisi kokeillut ranskan opiskelua. Tällaisissa asioissa luovutan kokeiltuani asiaa. Ranskan ääntäminen tuntui liian vaikealta. Karsin kurssivalintoja ja muun muassa psykologian kakkoskurssi sai lentää pois. Kaikki ei aina kolahda, eikä väkisinkään huvita tehdä jotain, mikä ei ollenkaan kiinnosta.