Koska ei kauheammin ole muuta kirjoitettavaa, saatte lukea epämääräistä Saksa-höpinää. Jos Saksa ei kiinnosta, kannattaa ehkä skipata tämä postaus - tai ei ehkä sittenkään. (Kieltämättä varsin epämääräisesti kirjoitettu!)

No joo, joka tapauksessa tykkään Saksasta. Olen tosin käynyt siellä vasta kerran, mutta siellä oli kivaa. Yleensä väitetään, ettei Saksassa ole mitään muuta kuin jatkuvaa moottoritietä. Sen väitteen voin kumota. Saksan Legoland, Kotkanpesä, Nürnburg Ring, Neuschwansteinin linna, se automuseo, minkä nimeä on muista... Onhan noita paikkoja ja muutakin nähtävää kuin Berliinin muuri (enkä edes ole päässyt Berliinissä käymään).

Saksassa oli ainakin mielenkiintoista se, että koirat saavat tulla esimerkiksi ravintoloihin ja näin koiran jopa Kotkanpesässä. Neuschwansteinin linna taisi olla matkan ainoa paikka, minne koiraa ei saanut ottaa. Meillä ei siis tietenkään ollut koiria mukana, mutta onhan se nyt tärkeä huomio, että koiria saa viedä melkein joka paikkaan!

Hyvä on, moottoritiet olivat tylsiä, mutta tuskinpa ne sen mukavampia ovat missään muussa maassakaan. Opin jopa tunnistamaan eri automerkkejä. Se on aika paljon siihen nähden, etten tiedä autoista oikeastaan mitään. Mutta moottoritiellä ohi ajoi milloin minkäkin merkkisiä autoja. Mersuja, Volkkareita ja kaikkea. Myös avoautoja (merkkejähän en painanut mieleen) ja asuntoautoja ja -vaunuja.

Koko Saksa-juttu alkoi, kun kasilla aloin opiskella saksaa. Saksa oli varavalinnainen, mutta ranskan ryhmähän ei toteutunut. Eipä se enää jälkeenpäin ole harmittanut, olen tykännyt kovasti saksan kielestä. Mitä nyt kielioppi on vähän vaipunut unholaan, mutta ensi jaksossa kaikki alkaa (toivottavasti) sujua kun saksa alkaa.

Saksa on suhteellisen helppo kieli, jos muissa kielissä ei ole ongelmaa. Verbitaivutukset ainakin sujuivat hyvin. Tietysti perfektimuoto oli vähän hankala, kun piti muistaa monet epäsäännölliset verbit ja tuleeko alkuun haben vai sein. (Ei tästä nyt tämän enempää)

Saksassa oli hotelleissa hyvää aamupalaa. Ne sämpylät olivat tosi hyviä (söinkö jotain muutakin aamulla?). Tuli myös käytyä Lidlissä (tulipa kotoisa olo, kun näki Lidlin). Italialaisia pizzapaikkoja riitti ja ne pizzat olivat todella hyviä. Suosittelen siis lämpimästi Saksaan menemistä.