Pitkästä aikaa valokuvaussää. Ei kun koira mukaan ja tarpomaan umpihankeen. No, onneksi sentään jossain oli moottorikelkan jälkiä ja niitä pitkin oli hyvä kävellä. Mutta kuitenkin tuli tehtyä aika pitkä lenkki. Mitä siitä, vaikka hiusten latvoihin satanut lumi jäätyi.

Edessä on taas kerran koeviikko. Ai että miten niin koeviikot rytmittävät lukiolaisen elämää? Jakso alkaa, koeviikko on kaukana edessä. Vähitellen aletaan hokea: "Koeviikko on kahden viikon päästä", "Koeviikko on ihan kohta" ja "Koeviikko on viikon päästä". Ja mitenkäs olikaan se lausahdus "Miun pitäis kyllä lukea..."?

Joka tapauksessa edessä on viisi koetta peräkkäin. Onneksi koeviikko jatkuu sitä seuraavallekin maanantaille ja silloin ei ole koetta. Jee, vapaapäivä! Sellaista taitaa olla turha odottaa ensi jakson koeviikolta... No, oma syy, kun valitsee kurssit niinkin viisaasti kuin minä.

Edessä on siis enemmän tai vähemmän ahkeraa lukemista. Nähtäväksi jää, tuleeko koettua koeviikolle ominainen tunne, joka on tullut ainakin kahdella aiemmalla koeviikolla. "Kun muu ei auta, kun mikään ei auta. Ei auta itku eikä huutokaan, huhtikuu tammikuu päin naamaa nauraa" (Laura Närhi - Julma valo)

No, ainakin on lyhyet päivät. Kokeet kun ovat klo 9-12. Jospa sitä menisi varaamaan näöntarkastusajankin. Sehän minun on pitänyt tehdä jo viime koeviikosta asti, mutta se on jotenkin jäänyt... Pitäisiköhän hommata piilarit? Uudet lasit hankin vain, jos näkö on huonontunut, mutta piilarit voisivat välillä olla ihan kivat.

Helmikuussa voisi suunnata myös kampaajalle, koska hiukseni ovat päättäneet kasvaa ehkä sentin ja otsatukka roikkuu jo silmillä. Hyvä hiukset, kasvakaa! Onhan tässä about vuosi aikaa kasvattaa hiuksia vanhojentansseja varten. Mikä muu motivoisikaan kasvattamaan hiuksia, hah?

Kamalaa, kohtahan onkin jo sitten kevät. Sitten loppuu koulu ja tulee kesäloma. Loma loppuu ja me mennään jo kakkoselle. Ihanaa, kamalaa! Kohtahan mekin ollaan jo abeja, kohtahan ne kirjoituksetkin jo ovat... Niihin liittyen pitäisikin käydä juttelemassa vähän opolle.

Noh, ainakin koeviikon alla huomaa olevansa tehokas. Rästihommat tulee hoidettua lukemista vältellessä, mutta ainakin minä tartun kirjaan ennemmin tai myöhemmin. Uskonnon tunnilla tehdyn lukusuunnitelman olisi parasta pitää...