Flunssa kuuluu elämän vähemmän mukaviin asioihin, joten mikäs onkaan sopivampaa, kuin mietiskellä erilaisia juhlia?


 
Uutta vuotta ei tule itse juhlittua kovinkaan erikoisesti. Raketteja ei ole ammuttu sitten vuoden 2005, koska Vilkku pelkää raketteja erittäin paljon. Juhla kuluu lähinnä kotona tietokoneen äärellä... Ainakin monena viime vuotena on käynyt niin.

Laskiaista ei tule myöskään juhlittua merkittävämmin. Saatan ehkä innostua leipomaan laskiaispullia ja siinä se. Yhdet laskiaispullat onkin tänä vuonna jo leivottu (etukäteen joo). Niistä tuli kyllä oikeita jättiläismonsteripullia.
 

 
Pääsiäinenkin on juhla, jota ei tule kovin paljoa juhlittua (oikeasti, tällainenko tämä lista on?!). Itse en ole suurin suklaan ystävä, joten suklaamunat jäävät syömättä. Mutta pääsiäisrakeet ovat hyviä! Joskus olen innostunut tekemään itse pashaakin. Pienenä käytiin aina virpomassa, mutta jossain vaiheessa sekin sitten jäi.

Joulua juhlitaankin enemmän. Haudoilla käynti, ruokaa, lahjoja... Joulupukki ei ole käynyt meillä sen jälkeen, kun täytin viisi vuotta, eikähän meillä edes ole pikkulapsia, joiden takia joulupukki kävisikään.

Juhannuksena käydään lähinnä katsomassa kokkoa. Se alkaa jo olla perinteinen tapa, sillä näin äkkiseltään en muista juhannusta, jolloin kokkoa ei oltaisi oltu katsomassa.
 

 
Kun noista juhlista päästiin, voidaan siirtyä vähän eri juhliin. Synttäreitä ei ole viime vuosina juhlittu mitenkään erikoisesti, koska synttärijuhlat eivät ole tuntuneet niin tärkeiltä enää. Tietysti pienenä juhlittiin synttäreitä ja kutsuttiin kaikki luokkakaverit, mutta ei enää.

Nimipäiviä ei luonnollisesti juhlita sen erikoisemmin. En vain näe siinä erikoisempaa syytä juhlia. Nimi on annettu joskus ja jos on nimipäivä, niin ok. Mutta ei se tunnu samanlaiselta syyltä juhlia, kuten vaikka synttärit.

Rippijuhlat tuli vietettyä 2010. Olihan se ihan mukavaa, mutta väsyttävää. Kävin myös samaisena vuonna kaverini rippijuhlissa. Sitä ennen en ollutkaan koskaan kenenkään rippijuhlissa ollut.

Ristiäisissä on tullut käytyä useamman kerran. Omista ristiäisistä ei ole huimaa muistikuvaa (yllättäen), mutta tuttujen lapsien tai serkkujen ristiäisistä on jonkinlaisia muistikuvia. Samaten muutamissa häissä on oltu vieraina. Hautajaisissa olen ollut kahdesti vieraana, mutta muistikuvia ei ole huomattavasti, koska olin silloin aika pieni.
 
 
Vappuna tippaleipä on hyvää... Tai siis onha se aina, mutta ei sitä muulloin tule syötyä. Vappuna myös juhlitaan Vilkun meille tulemisen vuosipäivää, sillä Vilkku tuli meille vappuna 2005. Kun olin pienempi, vappuna oli tapana käydä ostamassa ilmapallo, mutta nykyään sellaiselle ei ole tarvetta. Viime vuonna olin vappuna Netan kanssa mätsärissä.

Itsenäisyyspäivänä nostetaan lippu salkoon. Linnanjuhlia tulee myös katsottua, itse en tosin jaksa pitkäksi aikaa keskittyä telkkarin katsomiseen.

Enempää juhlia ei nyt tule mieleen, mutta eiköhän tuossa ollut ihan riittämiin.