Eilen kävin Helsingissä. Ostokset eivät ole mitenkään mainittavan suuria (legginsit, kirja, lehti), joten ei niistä sen enempää. Tulipahan ainakin metrolla matkustettua. Illalla kotiin palattua en tosin jaksanut oikein syödä, kun päähän koski vähän, joten otin särkylääkkeen ja menin nukkumaan. Sitä se väsymys teettää.

Tänään jätettiin passi- ja henkilökorttihakemukset poliisiasemalle. Sen jälkeen käytiin ostamassa mm. ompelukoneen neuloja (hyvähyvä) ja satuttiin käväisemään Carlsonilla. Sieltähän se vanhojentanssimekko löytyikin, oli vielä vähän alennuksessa. Hintaa oli siis nyt 160 € ja mukana tuli huivi.

Ylhäältä mekkoa pitää hieman pienentää, mutta ihan vielä sitä ei tarvitse ommeltavaksi viedä. Kunhan ensin selviää, millaiset kengätkin sitten hankitaan, että helmaa lyhennetään, jos tarvitsee. Sama juttu oli, kun 2010 piti ostaa rippijuhlamekko. Sitä tosin mummi pystyi pienentämään yläosasta. Jotenkin usein mekkojen kanssa sama ongelma - jos on muuten hyvä, ei ole ylhäältä hyvä. Poikkeuksena tosin on viime vuoden kevätjuhlamekko.

Vanhojentanssimekosta ei ole kuvaa, kun ei ole järkevää paikkaa, missä kuvata. Nyt mekko on kaapissa tallessa, koska myyjä sanoi, ettei sitä tule säilyttää muovikassissa. Raivasinkin yhden kaapin kokonaan mekolle, ettei vaikkapa tartu koirankarvoja... Aluksihan mekko oli tarkoitus tilata täältä, mutta varmaan päästiin helpommalla, kun Carlsonilta ostettiin.

EDIT//Lisäsin nyt kuitenkin kuvia. Ensin mekko edestä. Joku helmi olikin jo lähtenyt irti. Ja nuo valkoiset lenkit ovat tosian vain henkaria varten.




 
Takaa. Kiinnityksenä vetoketju ja nyöritys. Vetoketju onkin kuvassa auki.




 
Mukana tullut huivi. Ei ole kuvassa leveänä, mutta eipä se mitään. Huivin laidoissa on helmiä, kuten mekossakin.




 
Mukana tuli myös pieni pussillinen helmiä sekä kiinnitettävät olkaimet. Luultavasti en niitä (olkaimia) kuitenkaan tarvitse.




 
Mekko kaapissa. On sillä ainakin tilaa, jos ei muuta.


 
Postauksesta tulikin vähän jättimäinen, mutta ei se mitään. Innostuin nimittäin vähän tuosta kuvaamisesta.