Näin viime yönä pitkästä aikaa unta vanhojentansseista. Uni ei vain ollut mistään järkevimmästä päästä... Tanssit olivat varmaan alkamassa jo samana päivänä. Jotkut harjoitukset olivat, mutta sinne ei menty mitenkään järkevässä muodostelmassa ja kaikilla oli päällä normaalit kouluvaatteet. Salista pois lähtiessä minulta vaihtui parikin ja parini oli tyttö.

Harjoitusjutun jälkeen puhuin parini kanssa. Oli käynyt niin, etten ollut totutellut kenkiini ja suunnitelmana taisi olla ostaa iso kasa rakkolaastareita. Sitten kai varmistin äidiltäni moneltako kampaajalle pitää mennä ja parini ihmetteli, että eikö siellä pitänyt käydä jo edellisenä päivänä.

Kampaajalla minulla ei tietenkään ollut mukana yhden yhtä kuvaa, joita olen keräillyt. (Kuvissa siis on kivoja kampauksia.) Sanoin miettineeni jotain nutturaa, ilmeisesti sanoin myöhemmin myös että kiharaa (vai lettiä? Enää en muista). Kampaajan piti aluksi värjätä hiuksiani koska punainen oli haalistunut johonkin ruskeaan.

Unessa jossain vaiheessa ajattelin myös, että eihän sitä mekkoa ole edes pienennetty vielä yläosasta. Että tällainen vanhojentanssiuni tällä kertaa.