Eli nyt vuorossa tällainen.

Mätsäri eli match show = Vähän kuin koira näyttely, mutta leikkimielinen. Siihen saavat kuitenkin osallistua myös sekarotuiset koirat. 1.1.2001 jälkeen typistetyt koirat eivät saa osallistua. Lisäksi rokotusten tulee olla kunnossa. Koirat jaetaan eri luokkiin yleensä niiden iän mukaan, mutta lisäksi saatetaan luokitella erikseen eri kokoiset samaan ryhmään kuuluvat koirat siten, että pienillä koirilla on omat luokkansa (pennut, junnut, nuoret, avoin, veteraanit) ja isoilla omat mutta saman nimiset. Joissain mätsäreissä saattaa olla eri nimiset luokat. http://www.snapsi.net/ms/matsari.html

Agility = koirien esteratakilpailu. Koiraa ohjataan eri esteiden yli. Agilityradalla on erilaisia esteitä. Agilityssä koirat kisaavat luokissa mini, medi ja maxi. Koirat jaetaan luokkiin säkäkorkeuden perusteella.

Toko = Tottelevaisuuskoulutus. Tokosta järjestetään myös kilpailuja. Möllitoko on leikkimielistä.

Vepe = vesipelastus.

Näyttelyt = Näyttelyihin saavat osallistua puhdasrotuiset koirat. Joskus on erikoisnäyttelyitä, joihin voi osallistua vain tietty rotu, joskus ryhmänäyttelyitä, mihin osallistuu tietty roturyhmä. Jotkut ovat kaikkien rotujen näyttelyitä. Osa näyttelyistä on kansainvälisiä. Näyttelyissä koirat saavat laatuarvostelut. Koirat saavat myös nauhat, jotka osoittavat, miten ne pärjäsivät. En jaksa nty selittää koko näyttelyrumbaa, sitä on vaikeaa selittää.