Juuri niin. Koko viime syyslukukausi on puhuttu enemmän tai vähemmän jatko-opinnoista peruskoulun jälkeen. Eniten asiaa on tietysti käsitelty opon tunneilla. Ollaan myös saatu lukio-opas, ammattikouluopas ja sitten myös koulutusopas, jossa sitten on asiaa ammattikoulusta ja lukioista yms.

Itse olen tutustunut eniten siihen lukio-oppaaseen, mutta vähän myös ammattikouluoppaaseen ja vähiten siihen paksuun koulutusoppaaseen. Onhan tässä vielä aikaa, yhteishakuhan alkaa vasta helmikuun lopussa.

Kevään yhteishaku. Just niin. Voiko enää sittenkään sanoa, että se alkaa "vasta" helmikuun lopussa. Kohtahan tässä pitää alkaa päättää, mihin haluaa. Syksylläkin aika kului älyttömän nopeasti, joten nyt se kuluu varmaan vieläkin nopeammin. Ehkä asialta saa mielenrauhan sitten, kun haku on tehty - tai sitten panikoidaan vielä siitä, tekikö väärän valinnan. Kuka tietää.

Olen varmasti jo selittänyt, että aion mennä lukioon. Se tuntuu itsestään selvältä valinnalta. En nimittäin tiedä, mikä minusta tulee isona. Viisivuotiaana halusin kampaajaksi. No, en enää. Lukioon siis. No, yhteishaku koittaa aikanaan ja kesäkuussa saadaan tietää, mihin päästään. Ehkä tässä nyt olikin tarpeeksi tästä asiasta.