Viikot kuluvat hirmuista vauhtia, ihan kuin ne haluaisivat tämän kouluvuoden kestävän mahdollisimman vähän. Maanantaisin tuntuu että viikonloppuun on tolkuttoman pitkä aika, mutta perjantaina ihmetellään, miten onkin jo perjantai. Tavallaan tahtoisi, että aika kuluisi tämän vuoden ajan oikein hitaasti - seiskaluokka ja kasiluokkakin kun tuntuivat menevän niin nopeasti. Muutaman viikon päästä ovat jo ensimmäiset kokeetkin. Eikä me olla oltu kuin melkein kuukausi koulussa ja se kuukausikin tuntuu ihan kolmelta. Tosin nykyisin tuntuu jo hieman enemmän ysiluokkalaiselta - joillain tapaa.

Syksyiseltä ulkona on kyllä näyttänyt, tuntuu melkein, ettei kunnollisia valokuvauskelejä tulisikaan. Eilen tosin olin Netan kanssa lenkillä ja järkkäri oli mukana. Kun on vain jotenkin harmaata ja joskus tuulista ja ilma kosteaa, ei tee edes mieli ottaa kameraa mukaan.

Milloinkahan sitä sitten siirrytään talviaikaan? Nyt on kyllä parempi olla ajattelematta ensilunta. Miksi ensilumi on niin ihanaa, mutta sitten kun ensimmäiset pakkaset iskevät, se tuntuu hirveältä - vaikka kesähelteet ovat yhtä kauheita. Ehkä sitten kevään ihanuus lienee siinä, että keväällä tutuu paljon lämpimämmältä kuin talvella, vaikka kesällä moiset lämpötilat tuntuvat viileiltä.